ATT DELA FRAMGÅNGSFAKTORER – ETT LED I ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Vi närmar oss sommaren och på flera förskolor summeras, analyseras och utvärderas arbetsåret som ligger bakom. Vad hittar ni i era dokumentationer som varit framgångsrikt när det gäller att utmana och stimulera barnens utveckling och lärande?

För mig har det gångna arbetsåret inneburit en rad förändringar. Min pedagogista-tjänst har sett ut som den brukar, 50% i ett av Piteå kommuns förskoleområden, men jag har fått en del nya uppdragsgivare. Lektionsbanken är en av dem. Lektionsbanken för förskolan är relativt nystartad och gensvaret har varit stort. Jag vill inte påstå att det varit större än förväntningarna. Mina förväntningar när det gäller förskolans pedagoger är alltid höga. Vi har idag ett bra grundmaterial på sidan och jag förväntar mig att ännu fler väljer att dela med sig nu när ni får syn på vad som varit framgångsrikt för att skapa goda förutsättningar för utveckling och lärande på era förskolor.

Den dela-kultur som sprider sig via sociala medier är fantastisk att få vara en del av. I förskolan finns både nuet och framtiden. Man arbetar på sin avdelning som är en del av en enhet. Där kan man se den skillnad man gör varje dag. Om man lyfter blicken från det golv man står på och börjar se sig och sitt arbete som en del av något mycket större, av ett samhälle i rörelse och utveckling, har du plötsligt möjligheten att påverka och förändra en hel värld i dina händer. Jag kan inte tänka mig något viktigare att förvalta.

/Martina L

Share

Lämna ett svar