NÄR EN FÖRELÄSNING VERKLIGEN GÖR SKILLNAD FÖR BARNEN

Som pedagogista är jag van vid att se skillnaden mitt arbete gör för barnen. Som föreläsare händer det sällan. Tack vare en välarrangerad fortbildningsdag, där pedagogerna fick både lyssna och diskutera utifrån givna frågeställningar satte tankar inte bara igång, utan blev även förankrade. Dagen efter kontaktades jag av en av förskolecheferna som stod bakom arrangemanget. Hon skrev följande:

”Tack för din inspirerande föreläsning och alla kullerbyttor som du satte fart på.

I morse när jag besökte en av mina förskolor, hade ett arbetslag där åkt till sin avdelning efter föreläsning

och gjort om i miljöerna och idag testade de att ge barnen inflytande och delaktighet efter frukosten genom att

ge dem tillit att själva avgöra när deras frukost var färdigäten och när de var redo att plocka undan efter sig för att gå ut.

Pedagogerna var helt lyriska över hur lugnt det blev på avdelningen.”

Demokrati finns inte av sig själv. Demokratiska samhällen skapas av människor och börjar med att var och en blir medveten om sitt egenvärde, vilket i sin tur börjar med varje människas rätt till den dag som idag är (J Korczak)

Är du nyfiken på att veta mer om mina fortbildningskoncept eller anlita mig för en föreläsning; hör av dig till mig på info@martinalundstrom.se

/Martina L

Share

Lämna ett svar