FÖR DET VIDARE…

13148211_10154000734721480_1779112313_oÅrets SETT-äventyr är över för den här gången och precis som varje gång jag ska köra snabbföreläsningar (en timme eller mindre…) fylls jag dagarna innan av tvivel. Som den processmänniska jag är, tror jag egentligen inte på den typen av fortbildning om man verkligen vill åstadkomma förbättring av den verksamhet som barn och elever ingår i. Jag vet hur lätt det är att kompetensutveckling av det här slaget stannar inom personen som deltar i den. Att man har en medveten strategi för hur kompetensutvecklingsinsatser ska nå reell förbättring för barn och elever anser jag därför är en självklarhet. Men precis som förra året överraskas jag av den potential som SETT som arrangemang uppvisar. Innehållet är väl genomtänkt och arrangörernas ställningstaganden är tydliga. Man erbjuder också möjlighet till möten i nära anslutning till programmet, där man kan fortsätta samtalen kring innehållet. Arrangemanget är också präglat av den dela-kultur som spridit sig som en löpeld bland pedagoger i sociala medier de senaste åren. Allt detta sammantaget skingrade även i år mina tvivel och har fyllt mig med hopp om att vi som deltagit i SETT verkligen är med och åstadkommer reell skillnad för barn och elever. Utmaningen för alla blir att organisera för att föra våra nya tankar och vår inspiration vidare. Tack alla ni ca 250 som valde att komma och lyssna på min föreläsning. Lycka till med att föra den vidare!

/Martina L

Share

Lämna ett svar