HÖSTENS HÄNDELSER

Så var man igång igen efter semestern…och vilken rivstart! Full rulle, precis som det ska. Jag älskar verkligen alla processer kring förskoleutveckling som jag dras in i via olika sammanhang. I augusti har jag haft möjlighet att föreläsa om systematiskt kvalitetsarbete för ett I ur och skur-nätverk. Responsen var positiv och jag kom hem med massor av energi därifrån. Jag är så tacksam för alla pedagoger som kommer fram till mig och delar med sig av sina funderingar kring arbetet på förskolan. Jag har också haft den stora glädjen att bli medförfattare till Lärarförlagets kommande bok ”Mediepedagogik på barnens villkor”, tillsammans med en rad skickliga och inspirerande pedagoger. Mitt kapitel handlar om etik i relation till bruket av digital teknik och jag ser mycket fram emot att få läsa boken i sin helhet. De kapitel jag haft möjlighet att läsa bådar gott kan jag säga. I samband med bokens tillkomst har det startats en Facebook-sida med samma namn som titeln. Tanken är att alla som vill dela med sig, inspirera och diskutera inom ämnet ska kunna vara delaktig. På så vis kommer boken även leva ett interaktivt liv.

Ni som är sugna på att lyssna på mig i höst kommer att kunna göra det via Lärarförbundets höstmöte och jubileumskonferens i Skellefteå. Dessutom är jag en av föreläsarna vid Förskolans rikskonferenser i Stockholm, Göteborg och Malmö i november. För mer info och anmälan; klicka på länkarna under rubriken ”På gång” här på hemsidan. Lärarfortbildning satsar nu stort på norra Sverige, glädjande nog. Det innebär att det kommer hållas kurser i att fånga lärprocesser, pedagogisk dokumentation och pedagogiska miljöer (Barnet, rummet och möjligheterna) i Umeå. Till dem är det begränsat antal platser så ni måste skynda om ni vill vara med. Anmälan görs här.

I övrigt går det att boka mig även utanför Lärarfortbildnings regi. Förskoledidaktik, systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk dokumentation är mina ”hjärterfrågor”. Men jag brinner generellt för att utveckla förskolan och är därför öppen för samarbete med kommuner, organisationer och förskolor som behöver utveckla och fortbilda sina pedagoger. Hör av er via info@martinalundstrom.se

Önskar er alla en utvecklande och stimulerande höst och så hoppas jag att vi ses någonstans där ute i landet!

/Martina L

Share

Lämna ett svar