RESPONS EFTER FÖRRA VECKANS FÖRELÄSNINGAR

Ny vecka, nya möjligheter. Förra veckan var jag i Upplands Bro och träffade förskolechefer, pedagogistor m fl. Jag föreläste för dem om systematiska analyser utifrån pedagogisk dokumentation. Responsen var god och de fick med sig många tankar om hur de skulle jobba vidare i sina respektive organisationer. ”Jag inser att vi behöver invol16807044_1257514224339549_893832350250049690_nvera barnen mycket mer i det systematiska kvalitetsarbetet”, var en kommentar jag fick efteråt.
På kvällen samma dag var jag i Nynäshamn (åkte nästan hela pendeltågslinje 35 den dagen…) Där höll jag min mest populära föreläsning ”Barns inflytande i förskolan – så mycket mer än att få välja frukt” för ett 50-tal pedagoger från ett och samma förskoleområde. Responsen var mycket god. Flera sus gick genom rummet, av såväl igenkänning som nedtrillade polletter, när jag tog upp exempel på kränkningar men också insikter som pedagoger delat med sig av efter mina föreläsningar. Tänk vad mycket vi gör mot barnen som vi aldrig skulle ha gjort mot en vuxen… Den här föreläsningen har samma rubrik som den jag höll vid SETT 2016, men innehållet är förändrat, med mer förankring i forskning och fler exempel från verksamhet. Den 30 mars kommer jag för första gången köra den som öppen kvällsföreläsning, i Öjebyn utanför Piteå (se mitt förra inlägg). Vill du/ni att jag kommer till er hemort med en öppen föreläsning får ni gärna kontakta mig (gärna med förslag på lämpliga lokaler och namn på ansvariga personer som jag kan kontakta), så ska jag undersöka möjligheten.
Ha en fin vecka där ute och glöm inte att ni kan göra skillnad för åde nuet och framtiden!

/Martina L

Share

Lämna ett svar