VÄRDET AV ATT TÄNKA TILLSAMMANS

Omsorgsbegreppet följer oss som arbetar inom förskolan hela tiden, oavsett om det gäller rutinsituationer eller det som sker under övrig tid på förskolan. Om två veckor har jag förmånen att träffa våra första termins-studenter igen. Då ska jag få problematisera omsorgsbegreppet tillsammans med dem och upptäcka ännu fler aspekter av det än vad jag idag själv kan tänka ut. Det är det som är det fina med att tänka tillsammans och att allas tankar är lika mycket värda, oavsett om jag är läraren eller studenten; att man får möjlighet att upptäcka nya perspektiv och fler sätt att tänka och förstå någonting. På samma sätt är det när jag utforskar någonting tillsammans med barn. Världen blir mer mångfacetterad. De erfarenheterna hjälper mig i mötet med människor även i andra sammanhang än i min profession. Det är därför man alltid går vidare efter ett möte med en ny förståelse av livet.

/Martina L

Share

Lämna ett svar