2018 – ETT ÅR ATT UPPTÄCKA NYTT OCH FÖRDJUPA

God fortsättning på det nya året! 2018 kommer bli ett annorlunda år för mig då jag kommer befinna mig i flera olika organisationer, som stöd för chefer och pedagogistor samt andra med särskilt utvecklaruppdrag. Det innebär dels att jag kommer undersöka och pröva nya vägar, teorier och strategier för förskoleutveckling. Det fina med att vara i flera olika sammanhang är att jag får möjlighet att upptäcka likheter och skillnader på ett annat sätt än när man är i en och samma organisation hela tiden.

Pedagogistakursen i Göteborg fortsätter fram tills i maj och i februari startar jag upp en även i Stockholm. Där kommer pedagogistor och andra med särskilt utvecklaruppdrag få stöta och blöta likheter och skillnader i sina uppdrag utifrån olika teoretiska perspektiv, samt få med sig nya tankar och verktyg till sina respektive praktiker.

En ambition jag haft är att erbjuda endagsworkshops kring förskolepedagogisk undervisning utifrån olika teoretiska perspektiv under våren. Jag har ännu inte fått alla bitar på plats för att kunna genomföra det, men hoppas att det ordnar sig under våren. Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer om detta så ska jag se till att komma med mer information så snart som möjligt.

Jag skriver också på min nästa bok, vilket jag behöver avsätta tid för. Den planeras utkomma i början av 2019. Arbetsnamnet är ”Den synliga förskolan” och den kommer att handla om förskolans identitetsskapande och förskolan som plats för samhället. Min förhoppning är att den ska bidra, dels till att göra förskolan till en mer attraktiv arbetsplats men också till att fler utanför förskolan upptäcker förskolans potential som medskapare av samhället. Mer info kommer.

Under fliken ”På gång” kan ni läsa mer om vårens olika uppdrag. Den kommer att uppdateras eftersom. Spännande med en del nya föreläsningskoncept men också en del nya samarbeten, vilka jag ännu inte kan gå ut med. Mer info kommer.

Snabbaste uppdateringen från ni genom att följa mig via sociala medier: Mötesplats för lärande (på både Instagram och Facebook).

Önskar er ett utvecklande och fördjupande 2018!

/Martina L

Share

Lämna ett svar