UTBILDNING I LÄROPLANEN

En för mig vilsam och avkopplande sommarledighet börjar lida mot sitt slut. Jag har förvisso börjat jobba litegrann igen, men försöker som så många andra behålla ”sommarkänslan”.

Den här sommaren har jag funderat mycket kring vart jag ska rikta min uppmärksamhet och mina insatser och har landat i tre ”nyheter”. Jag kommer fortsätta med sådant jag gjort tidigare, men i färre sammanhang för att ge plats åt det nya. Härnösands och Säffles kommunala förskolor är mitt huvudfokus, samt Ängsmarkens förskola i Örnsköldsvik. Utöver det finns utrymme för enstaka uppdrag samt vissa nya förfrågningar. Gällande Pedagogerian står jag fortfarande utan lokal och behöver därför driva den som Pop-up tills jag funnit en lösning.

En av nyheterna vill jag presentera här idag. Den riktar sig till den stora mängd medarbetare inom förskolan som har svårt att utföra uppdraget och som behöver stöttning genom att få grundläggande utbildning i tillämpningen av läroplanen. Under åren 2010-1013 arbetade jag som lärare vid Förskollärarprogrammet vid LTU och under åren efter det har jag arbetat nära både arbetslag och rektorer över hela landet. Tyvärr ser jag att den stora variationen i vad barn får för möjligheter inom förskolan kvarstår och att många fortbildningsinsatser som görs flyger över huvudet på de som har svårast att ta sig an uppdraget. Där vill jag vara. Jag vill vara med och höja lägstanivån, för ALLA barns rätt till bra förskola.

I januari startar jag därför ingång två utbildningsgrupper; en digital och en här i Piteå. I varje grupp finns det 12 platser. Antalet sammankomster blir 5 halvdagar (jan-okt) och med praktiska uppgifter mellan sammankomsterna. Läs mer om innehållet nedan:


ATT LÄSA, TOLKA OCH KUNNA ANVÄNDA FÖRSKOLANS LÄROPLAN I PRAKTIKEN

Sammankomst 1. Varför en läroplan för förskolan – historik och värdegrund

Sammankomst 2. Läroplanens uppbyggnad; värdegrund – uppdrag – mål – riktlinjer

Sammankomst 3. Att förhålla sig till mål och samtidigt utgå från barnen

Sammankomst 4. Att skapa förutsättningar för lärande – perspektiv på kunskap och lärande

Sammankomst 5. Systematiskt dokumentationsarbete


Pris: 10500:-/exkl moms (digitalt) och 12500:-/exkl moms (Piteå) I priset ingår 1 timmes individuell handledning tillsammans med deltagare + rektor och ev arbetslag någon gång under utbildningen.

Kursmaterial: Läroplanen för förskolan (2018)

För mer info och anmälan: info@martinalundstrom.se


Vill passa på att önska er alla en fin start på hösten!

Vänligen Martina L

Share

Lämna ett svar