PEDAGOGISK ATELJÉ/STUDIO ÖPPNAR I PITEÅ 1/3 2020!

Den 1 mars 2020 öppnar jag en pedagogisk ateljé/studio i Piteå, en Pedagogeria. Pedagogerian kommer växa fram i samverkan med alla som väljer att använda denna mötesplats, med lokala företag samt företagen Hands-on-Science och Lekolär. I Pedagogerian kommer man möta återbruksmaterial, estetiska uttrycksformer samt en hel del annat pedagogiskt material (digitalt och analogt) som går att koppla till målområdena i förskolans läroplan (Lpfö18).

Pedagogerian strävar efter hållbarhet och vill främja att stödja hållbara processer, såväl socialt som ekologiskt och ekonomiskt.

Till Pedagogerian kommer man:

  • om man som pedagog i förskola behöver inspiration och idéer om hur man med hjälp av konkret material organiserar sin miljö för att främja lärande och utveckling inom ramen för vår läroplan.
  • om man som ledare inom förskolan behöver input kring sitt ledarskap eller få inspiration, idéer och hjälp med vad man ska prioritera för inköp av pedagogiskt material till sin organisation.
  • om man som arbetslag inom förskolan vill pröva återbruksmaterial från lokala företag eller material från Hands-on-Science och Lekolär.
  • om man som arbetslag inom förskolorna i Piteå och Älvsbyns kommun vill hämta återbruksmaterial till sin barngrupps projekt.
  • om man som arbetslag/förskola/enhet/organisation vill ha skräddarsydd fortbildning inom något specifikt område.
  • om man vill delta vid något av de frukostmöten, workshops eller kurser som arrangeras i Pedagogerian.
  • om man vill boka en ateljé/studio för egna nätverksträffar, APT eller fortbildningar.

För mer information maila mig på: info@martinalundstrom.se

Är du företagare och vill bidra med material till Pedagogerian kontaktar du samma adress så kan vi ha en dialog kring vad det är för material och vad det finns för möjligheter för oss att samarbeta. Sådant som vi ofta betraktar som spill eller skräp kan  återbrukas och bidra till nya innovativa lösningar och större hållbarhet. Barn är fenomenala på att förvandla sådan vi ser som oansenligt till något mycket värdefullt. Tycker du det låter intressant och tror du att du har något som barn och pedagoger kan ha användning av? Hör i så fall av dig till mig via mailadressen ovan.

För att hålla dig uppdaterat ang vilka workshops, föreläsningar och kurser som är på gång rekommenderar jag dig att följa Pedagogerian på Facebook och Instagram.

/Martina L

Share

Lämna ett svar