KVALITETSARBETE MED SJÄL OCH HJÄRTA

Många förskoleorganisationer letar efter mallar och lösningar för sitt utvecklingsarbete, vilket får många att försöka sko sig. Annonseringen av litteratur och utbildningar fullkomligt sköljer över en som en mindre flodvåg.  Skolverket är tydliga med att varje organisation måste hitta sin egen arbetsprocess och därför är det viktigt att vara medveten och vaksam. Att inte köpa färdiga koncept, som man bara överför på sin egen organisation.

Grunden för min verksamhet utgår ifrån att jag har  identifierat och formulerat varje steg i den systematiska kvalitetsprocessen, utan att behöva kompromissa med barnens inflytande. För det är där jag ser den största risken med att använda sig av mallar; att man tappar bort det som är mest meningsskapande för sin barngrupp p g a att man följer en allmängiltlig mall. Min farhåga är att det i förskole-Sverige byggs upp ett maskineri som visserligen producerar en del rätta svar, men helt i avsaknad av själ och hjärta.

/Martina L

Share

One thought on “KVALITETSARBETE MED SJÄL OCH HJÄRTA

  1. Såå sant!!! Håller själv på med att skapa en ”kurs” för förskolechefer kring det systematiska kvalitetsarbetet och den aspekt du lägger är viktigt. Jag tror att många vill ha en färdig mall som direkt går att överföra till sin verksamhet. Lycka till med ditt ”nya” jobb! // Musse

Lämna ett svar