Månadsbrev

Vi skriver nu 2023 och att dagarna tickar på i rask takt märker jag när jag varje morgon ändrar datum i den lilla kalendern av träklossar som står på en hylla i köket. Medan kaffet kokar upp (ja, jag kokar kaffe) passar jag på att ställa in dagens datum. Det ger mig några sekunders tid till eftertanke över dagen som gått och dagen som precis börjat.

Det här året kommer jag pröva att använda den här platsen för att dela tankar månadsvis. Dels för att hålla den här sidan aktiv, dels för att månadsvisa reflektioner är ungefär vad jag ser att jag kan hantera när det gäller masskommunikation. Sociala medier går för snabbt och innehåller för mycket information och intryck för att passa mig väl. Istället för att bli inspirerad och engagerad gör det mig trött och stressad. Här hoppas jag istället kunna dela med mig av tankar som gynnas av långsamhet och eftertanke. Jag tänker att det är vad förskolan behöver för att bli en hållbar plats att leva och växa på.

Det här året kommer jag (utan inbördes ordning) fokusera på:

  • Mina digitala kurser i pedagogisk dokumentation. Det finns ett stort behov av fördjupad kunskap kring vad som skiljer pedagogisk dokumentation från annan dokumentation i förskolan, hos både ledning och pedagoger. I mina kurser utbildas båda dessa grupper tillsammans.
  • Att hjälpa ledningsgrupper inom förskolan med att utveckla sina pedagogiska idéer för sina organisationer.
  • Att skriva klart en bok om projekterande samt påbörja skrivandet av en bok om ledarskap, den senare tillsammans med en medförfattare.

Det här året kommer jag dessutom:

  • Fortsätta scrolla mindre i sociala medier.
  • Läsa fler böcker som tar upp förskolerelaterade frågor men ur andra perspektiv än just förskolans.
  • Lära mig mer om annat än förskola.

Med hopp om ett mjukt och varsamt 2023.

/Martina L

Share

Lämna ett svar