NY FÖRELÄSNING/KURS

Min föreläsning på SETT blev vårens sista uppdrag. Verkligen roligt att så många valde att komma och lyssna. 45 minuter är alltid en utmaning när man, liksom jag, är van vid att hålla låda halv- och heldagar. Men av responsen att döma var ni ändå ett gäng som fick med er en hel del. En förskolechef hoppade upp på scenen direkt efteråt och sa: Det här var exakt vad vi behövde! Sådant är häftigt att vara med om. Föreläsningen kommer fr o m augusti att finnas att köpa in i ”extended version”; d v s som 2-8 timmars föreläsning anpassad efter ert sammanhang. Den kommer också finnas i mitt kursutbud av heldagskurser. (Mer om det senare.)
Innehållsbeskrivningen till SETT var följande:

VAD TÄNKER DU ATT EN FÖRSKOLA SKA VARA?
– Att ha en pedagogisk helhetsidé kan vara nyckeln till att få alla hjul att snurra i takt i förskolan. Genom att göra ställningstaganden kan oliktänkande som förhindrar utveckling bli synligt. Martina Lundström belyser genom att väva samman teori och praktik olika synsätt på förskolan och ger verktyg för hur man kan skapa en pedagogisk helhetsidé kring sin verksamhet.

I den längre versionen kommer jag gå in djupare på hur man kan gå till väga rent praktiskt för att bryta kulturer och istället konstruera dynamiska system, samt visa på fler konkreta verktyg och exempel. Hör av dig om du är intresserad.

Share

Lämna ett svar